Aceasta garantie acopera durabilitatea structurii si tratamentului aplicat suprafetei pentru utilizare, trafic domestic si uzura normala.

Aceasta garantie este conditionata de montarea si intretinerea produsului in conformitate cu specificatiile producatorului.

Intructiuni inainte de a incepe procesul de instalare

 Garantia noastra presupune respectarea intructiunilor de instalare si intretinere prezentate mai jos:

Pentru a reduce umiditatea in cazul cladirilor noi, camerele trebuie sa fie incalzite si ventilate cu nu mai putin de o luna inainte de instalarea parchetului.

Umiditatea relativa a  aertului din incapere ar trebui sa fie intre 40 si 60 %, iar temperatura  intre 18 si 24 ‘C la momentul instalarii, precum si dupa aceea.

Stratul suport

Ar trebuie sa fie uscat, cu o planeitate foarte buna, solid si curat. Stratul suport este de obicei din beton, lemn, OSB,PAL. Va rugam sa retineti faptul ca materialele textile nu sunt adecvate ca material de hidroizolatie.

Inainte de a instala, asigurati-va ca pardoseala este uscata si curata pentru a preveni dezvlotarea mucegaiurilor si deteriorarea parchetului.

Verificati planeitatea suportului

Folosind o rigla dreapta de cel putin 2 metri, verificati planeitatea stratului suport pe toata suprafata. Orice abatere de la nivelul stratului suport nu trebuie sa depaseasca 2 -3 mm pe 2000 mm lungime. Daca este necesar stratul suport trebuie sa fie nivelat sau rabotat(slefuiut) pentru a respecta aceste cerinte. In cazul in care montajul se face pe placi OSB sau PAL acestea ar trebui fixate ,lipite de sapa, iar eventualele iregularitati slefuite . Denivelarile ,in cazul betonului , se corecteaza cu sape autonivelante.

Bariera de umiditate

Cand  instalarea se face pe un suport de beton cu umiditate ridicata trebuie realizata o izolare cu rasini poliuretanice, epoxidice sau cu un strat de underlay special conceput .

Se recomanda montajul parchetului prin lipire cu adeziv silanic pentru a asigura un transfer termic optim si o prindere flexibila.

 

Reteaua de incalzire termica: in cazul in care in incapere sunt tevi ce traverseaza camera, acestea trebuiesc inglobate in sapa si foarte bine izolate pentru a preveni expunerea parchetului a temperature mai mari de 28”C

INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE

Placile sunt livrate din fabrica ,finisate cu lacuri si baituri pe baza  de apa.

Urmati cu atentie aceste instructiuni pentru a conferi pardoselii dumneavoastra din lemn un aspect frumos pentru o lunga perioada de timp.

Opriti praful si murdaria pe cat posibil la nivelul usii de la intrare. Amplasti covorase pentru sters atat inainte cat si dupa usa . Atentie si la locul unde se pastreaza pantofii.

Bucati de pasla atasata sub picioarele mobilierului va ajuta la protejarea parchetului dvs., ferindu-l de zgarieturi.

Evitati sa mergeti cu pantofi cu toc cui pe pardoselile din lemn.

 Nu utilizati cantitati mari de apa la curatarea parchetului. In cazul in care scapati apa pe parchet, stergeti rapid zona respectiva cu o carpa.

Eliminati eventulalele pete atunci cand sunt in stare proaspata, fie cu apa sau cu o carpa uscata. Pentru o intretirene de zi cu zi, este suficient sa aspirati parchetul si sa il curatati cu un mop usor umezit. Astfel suprafata se va usca imediat, fara sa apara pete lasate de picaturile de apa. Zonele murdare ar trebui sa fie sterse cu o laveta imbibata intr-o solutie de curatare usoara(PH6/8),si ulterior,uscate. Intotdeauna evitati utilizarea de cantitati mari de apa atunci cand curatati suprafetele din lemn .Folositi doar produse de curatat lemn profesionale, mai ales in cazul pardoselilor din lemn uleiate.

Aerul din incaperi

Lemnul este un material natural si este supus la grele incercari ca urmare a varietatiilor  de umiditate a aerului ( se dilata si se contracta).

Prin urmare este important sa se mentina umiditatea relativa a aerului(RH) intre 40 si 60%,iar temperatura in camera intre 18-24°C .In cazul in care conditiile existente se abat semnificativ de la aceste valori, pot aparea rosturi, contractii sau curbari, dilatari, pentru care producatorul distribuitorul sau  montatorul nu pot fi trasi la raspundere. Puteti minimiza aceste efecte utilizand un umidificator de aer in perioadele uscate si incalzirea in conditiile in care umiditatea este ridicata. Daca nu locuiti pentru perioade mai lungi in sezonul uscat in respectivele locatii, va puteti pastra umiditatea aerului la un nivel superior prin reducearea temperature la 15-18°C si utilizarea aparatului de aer conditionat la nivelul minim .Trebuie sa achizitionati un aparat de masurare a umiditatii pentru apartament , deoarece  nivelele de umididate si temperatura mentionate mai sus sunt benefice atat pentru parchet  cat si pentru sanatatea dvs .

 

Intretinearea parchetului din lemn este usoara si placuta atat timp cat tineti cont de cateva aspecte importante:

Umiditatea si temperatura corecta , precum si  folosirea stergatoarelor de picioare pe ambele laturi ale usii din fata; evitarea utilizarii  apei in abundenta pentru curatare, indepartarea imediata a petelor, amplasare de bucati de pasla sub picioarele mobile.

 

 

 

 

CURATAREA PETELOR

SUC, VIN, CAFEA, CEAI, CIOCOLATA

SOLUTIE DE CURATAT PH6-8

ULEI, UNSOARE,FUNINGINE,

SMOALA,CREMA DE PANTOFI

WHITE-SPIRT

MARKET,STILOU CU BILA,RUJ

ALCOOL RAFINAT SI APA

SANGE

APA RECE

ADEZIV PVAC

SOLUTIE DE CURATAT PH 9

 

 

Contact

Lăsați-ne un mesaj!

Adresa:

DN 2 D, Focșani – Tg Secuiesc, Km. 3